tisdag 17 augusti 2010

Pust....

Nu börjar vardagen komma ikapp oss...
Igår var vi till dagis och hälsade på en stund, verkar jättebra! Melvin var väl lite blyg, men det går över :) På kvällen var det föräldramöte på dagis och lite mer information. Och i morse var det bara å ställa klockan för dagis igen. Melvin är ju en riktig sömntuta och sover framåt 8.30-9.00... Men kl 9 skulle vi vara där, vi hann nästan, fem över kom vi ;o)
Idag var vi med på fruktstund och lite utelek. Det är många barn och Melvin ser lite förvirrad ut ibland. Men snart är han nog kaxig och tar för sig lite.


När vi kom hem från dagis spanade Melvin in traktorn hos morfar :)


På em var jag iväg och handlade lite, måste fylla upp kylen igen :)
Sen var det dax för handledarutbildning på trafikskolan så Ida kommer igång med övningskörningen nån gång. Det är ju bara 8 månader kvar tills hon blir 18!!!! *herre jisses*
Vet inte riktigt vad den utbildningen ska vara bra för eg.... Men man är ju numera tvungen att gå den. Trafikskolorna får ju in några slantar iaf. Även om det såklart är merjobb för dem oxå. Lite skoj att Ida går på den trafikskola jag tog körkort på -91, och samma lärare som idag höll kursen :)

Och köket då?
Idag har maken och svärfar börjat kakla ovanför spisen och det blir snyggt! Vi har nu bestämt att fortsätta hela den väggen ovanför diskbänken, så det blir lite som en fondvägg - tror det blir riktigt bra! Frågan är bara, vad ska vi ha för färg på fogen? Det är ett enkelt vitt, fasat kakel. Ska det vara vit eller svart fog? Väggar & luckor är vita, bänkskivor svart stenmönstrad, golv vitoljad, nåtad ek..... Bilder på materialen finns HÄR i gamla bloggen. Svårt å välja.... Blir vitt för vitt med skitiga fogar, eller blir svarta fogar för rutigt...?

Spisen kommer att stå i "hålet" under kaklet. Tanken är att fortsätta kakla runt fönstret och in under skåpet i hörnet. Det är ofogat på bilden, så det är det gråa kakelfixet man ser i fogarna. Frågan är som sagt, ska det vara vit eller svart fog? Vad tycker du?


Nu är det dax att hoppa i säng, kl 9 ska vi vara på dagis i morgon :o)
Ha det gott!


8 kommentarer:

  1. Det er så mys med bilder fotot den veien, lille, gode Melvin :)
    Det skal nok 'gå seg til' på dagis :)
    Så duktig han er til å sove om morgenen!
    Ja, det er en smak sak, jeg hadde tatt hvit fog.
    Det blir så snyggt. Bra dere fortsetter hele veien, som en fondvegg.
    Lykke til med valg av fog.

    Klem

    SvaraRadera
  2. Hej
    Längesen sist.Har liksom inte prioriterat nätet eller bloggar då jag tröttnat hihi.
    Jag tycker ljusgrå fog det blir lite mjukare än både svart och vitt.Vi har det i vårt nya kök kanske syns i min blogg på renovering,vet ej om jag lagt upp foto...minns inte. Kollar

    Lycka till med inskolning.
    Nini med 3 barn och nu 2 hundar

    SvaraRadera
  3. Jag tycker vitt blir för vitt, och skitit
    svart blir för rutigt.
    Mitt förslag är grått rätt så ljusgrå.
    KRAMISAR
    MOMMO

    SvaraRadera
  4. Blir bra det där!
    ..och angående fogen så vete sjutton. Svårt så här på pyttebild men ljusgtrått är nog ganska så bra.

    SvaraRadera
  5. Jeg tror også lysgrått blir fint, jeg hadde kun vit/svart å velge mellom sist.

    SvaraRadera
  6. nej inte svart fog till de vita,men varför inte ljusgrå? te oss sa dom att smutsen syntes mer på vit än på ljus grå. att dom inte sa de istället för svart fog. Men vitt de blir snyggt.

    matilda

    SvaraRadera
  7. Kakel ända upp är det snyggaste, så har vi i hela köket :-) ( inga överskåp, tre hyllor bara ) Vitt är ju superfint och behöver inte alls bli skitigt, det finns ngn slags "fogskydd"/behandling som man kan ha på för att inte smutsen ska sättta sig, typ på Bauhaus tror jag man kan hitta den. Vi ska sätta sånt bakom diskhon, det är det enda ställe där det har blivit lite eftersom det skvätter därifrån. Svart fog kan bli lite grafiskt och passar kanske bättre med lite industriell inredning eller väldigt stram inredning, good luck!:-) Kram Cammo

    SvaraRadera